MVN-PIGEONS

Stamopbouw

Inmiddels bestaat het kweekhok uit recht uitmuntende duiven waar ook al verschillende liefhebbers zeer goed mee zijn geslaagd. Een groot deel van de kweekduiven zit ook nog bij Marc zijn vader Ron op het hok in Badhoevedorp. Ron en Marc hebben een soort samenkweek. Het liefst zouden ze weer samen de duiven willen houden net als vroeger maar dan is de afstand van 200 km toch echt te ver om maar even ’s avonds van het werk heen en weer te rijden.

De volgende rassen zijn in Kerken en Badhoevedorp vertegenwoordigt:

-         Janssen Arendonk (Gebr. Janssen, P. Manders, A. Ruitenberg, H. Beverdam, G. de Bruin);

-         Berti Camphuis (G. de Bruin, Mvr. Romein, H. & H. van Vliet);

-         Eijerkamp-van Loon (Eijerkamp, Aad van Berkel, K.-J. Wachtendorf, W. Zur Löwen);

 

Janssen Arendonk

Stamvader wat betreft de Janssen duiven. Is zonder twijfel de NL01-1996287, een kleinzoon van de vermaarde Chantilly van Gebr. Janssen. Deze doffer met zijn nestbroer 286, verkregen via Harry Schenau. Zijn gekweekt door Piet Manders. Deze 2 duiven lopen als een rode draad door de Janssen stam. De stammoeder is de NL99-1439052, een kleindochter van de 019 van Gebr. Janssen. Deze duivin komt van Karl-Heinz Kuhnekath en is gekweekt door Familie Simons. Ook zijn er verschillende duiven via Anton Ruitenberg, T. & M. Erkes, H. Beverdam, Josef Becker, Theo v/d Heijden, Daelemans, H. & A. Roest maar ook Originale Janssen Arendonk aangeschaft.

Eijerkamp- van Loon (Aad van Berkel de Kweker van ”Silver Shadow”)

Wat betreft de Eijerkamp- van Loon duiven. De stam is in hoofdzaak opgebouwd uit 4 basisduiven in najaar 2008 verkregen via Karl-Heinz Kuhnekath. Namelijk de NL01-1411783 een broer van ”Slim Shady” welke bij Albert Roording beste vitesse duif regio 2 in 2004 werd. De NL02-1116946 een zus van Siver Rolls (dochter Silver Shadow). De NL02-1116995 wederom een zus van ”Slim Shady”. De NL02-1117001 Zus Dante’s Eye een super vlieger bij Albert Roording. Deze voorgenoemde 4 duiven zijn onderling met elkaar verkoppeld geweest maar er zijn in de loop der jaren nog verschillende duiven via Eijerkamp, Karl-Josef Wachendorf en Wilfried zur Löwen bij gekomen.


 

Top